För naturmaterial

Om du har frågor, så ring mig först på:
08-21 22 00

Ej kemtvätt eller maskintvätt

Det första råd som vi på Amoress Stockholm vill ge kund, som köpt ett plagg är att inte tvätta den på en kemtvätt alls. Kemikalier torkar bara ut fårskinnet.
Torrfällning kan ske under de första veckorna, så det är bra att ha mörka kläder på sig i början. Det är inget man behöver oroa sig över. Överflödig färg går att få bort, man behöver kanske tvätta händerna med tvål och kläderna som vanligt det är allt.
Vissa plagg torrfäller lite och andra mer, men det går alltså över och har att göra med att de har förbjudit den starka kemikalien som fixerar färgen iom de nya miljöskyddande EU-reglerna.
Väta så som regn och snö är inget problem. Du hänger bara upp kappan och låter den torka. När den är torr tar du bara en handduk och stryker över med den.
Fettfläckar tas bort med skolkrita eller potatismjöl. Ett lager mjöl lägges på plagget och låter det torka in. Då suger solkrite- eller potatismjölet upp fettet och det går att borsta bort med en handduk, så som ovan efteråt.
Att torka med en handduk kan också behövas då och då, för att man han rört kappan med lite smink / handkräm eller smuts på något sätt och den behöver en lite handduksstrykning minst en gång per år iallafall.
Varning med handkräm och sedan gå till jobbet och knäppa knapparna alltså :)
Läsk och saft och annat kladdigt är en kombination av krita och lite fuktig handduk, så att sockret luckras upp. 
Mycket nöje i många år nu :)